Olemme tukeneet jo yli 100 hanketta!Harjulammilla1


Hakemukset jätetään
sähköisesti Hyrrään!Leaderliput


Rahaa ideoiden toteutukseen Nuoriso-Leaderista!Nuorisoleader rahoittaa, hae


Eurooppa-tiedotusta lähellä sinuaEurope Direct infoAjankohtaista

Maahanmuuttajahankkeen keskustelutilaisuus 18.1.2017

Tervetuloa tutustumaan Leader Pohjois-Satakunnan hallinnoiman Immigrant integration to rural areas -hankkeen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja keskustelemaan maahanmuuttajien ja pakolaisten integraatiotoimien toteuttamisesta Pohjois-Satakunnassa sekä Luoteis-Pirkanmaalla.

Lue lisää

28.12.2016 Yleishyödyllisten hankkeiden maksatusoppaat

Maksuhakemuksen tekoa helpottavat oppaat löytyvät nyt nettisivuilta. Tutustu oppaisiin - myös Leader-ryhmät auttavat.

Lue lisää

28.12.2016 Ruokaketjun kehittämistä pellolta pöytään - katso video

Satakuntalaisen ruokaketjun kehittämiseksi ELY-keskus myöntää yritys- ja hanketukia maaseutuohjelmasta. Katso kesää fiilistelevä video.

Lue lisää

15.12.2016 Tähtäätkö kasvuun? Hyödynnä mahdollisuus saada ilmaista apua

Yrittäjä, Maaseudun Kasvupolulle ehtii vielä hakea 16.1. asti. Mukaan valitut yritykset saavat maksutonta sparrausta Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Tuhannen taalan paikka!

Lue lisää

7.12.2016 Etsitään ideoita valtakunnallisiksi maaseutuhankkeiksi

Onko sinulla idea, joka liittyy digitalisaatioon, hankintalain mahdollisuuksiin tai maatalouden kehittämiseen? Voisit hyötyä maaseutuohjelman valtakunnallisten hankkeiden tuesta. Ideahaku auki 5.1. asti.

Lue lisää

1.12.2016 Maaseutupalveluiden sidosryhmät koolla – keskustelussa maakuntauudistus

Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Maaseutupalvelut kutsui sidosryhmät koolle Satakunnan ELY-keskukseen perjantaina 25.11. kuulemaan tilannekatsauksen maakunta- ja soteuudistuksesta.

Lue lisää


Leader Pohjois-Satakunta Facebookissa


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry, Ravakka ry.

Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.


Rahoitusta

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.