Kohti kestävää kasvua 2014-2020 -strategiakevät


Hakemukset jätetään
sähköisesti Hyrrään!Hyrralogo


Leader on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta!
leaderpallo


Eurooppa-tiedotusta lähellä sinuaedic etusivulleAjankohtaista

13.9.2016 Maksuhakemuskoulutuksia hanketoteuttajille

Satakunnan Ely-keskus järjestää Leader-hanketoteuttajien maksuhakemuskoulutuksia syys-lokakuussa. Tilaisuuksia järjestetään neljällä paikkakunnalla. Kaikkien tilaisuuksien sisältö on sama.

Lue lisää

13.9.2016 Opintoretki Hämeen kyliin 1.10.

Lähde mukaan tutustumaan Hämeen kyliin ja niiden aktiiviseen toimintaan lauantaina 1. lokakuuta. Retki on SataKylien ja Varsinais-Suomen Kylien yhteinen.

Lue lisää

13.9.2016 Porkkanoita kulttuuriympäristötyöhön?

Onko yhdistyksesi kiinnostunut lähiympäristöstä ja siihen vaikuttamisesta? Toimitteko kulttuuriympäristön puolesta ja sen kehittämiseksi? Lähde kuulemaan innostavia esimerkkejä kulttuuriympäristötyöstä Helsinkiin 12.lokakuuta.

Lue lisää

9.9.2016 Yritystukien maksujen haku sähköisesti alkaa kuun lopussa

Maaseudun yritystukien saajat voivat syyskuun loppupuolelta lähtien hakea yritystuen maksua sähköisesti Hyrrässä. Maksua voi edelleen hakea myös paperilomakkeella.

Lue lisää

7.9.2016 Muistoja Leader20-seminaarista: Erotiikkamuseo jäi perustamatta

Satakunnan vanhimman Leader-ryhmän, Leader Pohjois-Satakunnan toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto muistelee 2000-luvun alussa ollutta kokousta, jossa esityslistalla oli erotiikkamuseon perustaminen Kankaanpäähän.

Lue lisää

5.9.2016 Kansainvälisten hankkeiden ajankohtaispäivät 21.-22.9.

KV- ajankohtaispäivä ja koulutusta kv-hankkeisiin järjestetään Ikaalisten kylpylässä. Ilmoittautuminen 14.9. mennessä.

Lue lisää


Leader Pohjois-Satakunta Facebookissa


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry, Ravakka ry.

Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.


Rahoitusta

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.