Kohti kestävää kasvua 2014-2020 -strategiakevät


Hakemukset jätetään
sähköisesti Hyrrään!Hyrralogo


Leader on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta!
leaderpallo


Eurooppa-tiedotusta lähellä sinuaedic etusivulleAjankohtaista

29.7.2016 REKO-tuottajatoreja elokuussa

Satakunnasta – Sikses parasta –hanke järjestää maakunnassa kesän ja syksyn aikana tuottajatoritapahtumia yhdessä REKO-toimijoiden kanssa. Lähde tutustumaan REKO-toimintaan ja tekemään ostoksia.

Lue lisää

21.7.2016 Italialaisvieraat tutustuivat arkkitehtuuriin ja taiteeseen

Nelitoistahenkinen arkkitehtien ja taiteilijoiden sekä elinkeinoelämän edustajien ryhmä Pohjois-Italian Padovasta kävi heinäkuun toisella viikolla tutustumaan Leader-hankkeisiin ja kehitystoimiin Pohjos-Satakunnassa.

Lue lisää

19.7.2016 Yhteisöllinen palveluntuotanto maaseudulla -roadshow saapuu Satakuntaan

Julkisen sektorin palvelutarjonta maaseudulla vähenee. Apua voi tarjota yhteisöllinen palvelutuotanto. Tule kuulemaan lisää aiheesta tai hiomaan jo syntyneitä palvelutuotantosuunnitelmiasi 7.9. Poriin.

Lue lisää

7.7.2016 Kesällä sattuu ja tapahtuu - älä jää kotiin!

Satakunnan maaseutu puhkeaa kesäisin kirjavaan kukkaan. Vielä heinä-elokuussa ehdit mukaan moniin iloisiin kesämenoihin. Katso tästä lista tapahtumista, joihin on vapaa pääsy!

Lue lisää

1.7.2016 Leader 20 vuotta elävän maaseudun asialla

Leader-työtä suomalaisen maaseudun puolesta on tehty jo 20 vuotta. Juhlavuosi näkyy niin Leader-työn arjessa kuin juhlassa koko vuoden ajan. Kaksikymppistä Leaderia juhlitaan tapahtumin 26.8.–4.9.

Lue lisää

Sikuri-Kolkon teemahankkeessa talkoillaan!

Vuoden päästä Kolkon ranta Ikaalisissa on raivattu ja kunnostettu. Alueella sijaitsee silloin myös parkkitilat ja tulentekopaikka. Sikurin-Kolkon kylätoimikunta on lähtenyt kaikille avoimen rannan kunnostustöihin. Ikaalisissa vaikuttava Leader-ryhmä, Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, on puoltanut rahoitusta 6 700 euron kunnostushankkeeseen.

Lue lisää


Leader Pohjois-Satakunta Facebookissa


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry, Ravakka ry.

Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.


Rahoitusta

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.