Kohti kestävää kasvua 2014-2020 -strategiakevät


Hakemukset jätetään
sähköisesti Hyrrään!Hyrralogo


Leader on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta!
leaderpallo


Eurooppa-tiedotusta lähellä sinuaedic etusivulleAjankohtaista

Kansainvälisen nuorten hankkeen video julkistettiin

Leader Pohjois-Satakunnan tukeman kansainvälisen nuorisohankkeen YES-COMM-ACT Rising Youth Bands ja Sticks and Stones- hankevideon julkaistamistilaisuus oli 19.11.2015 Parkanossa. Kolmen maan ja viiden Leader- alueen hankkeessa saatiin aikaan uskomaton määrä asioita alkaen ammattilaistason korkealaatuisista bändikoulutuksista aina konkreettisiin perinnerakennuksiin Skotlannissa.

Lue lisää

Yhdistyksen syyskokous

Yhdistyksemme syyskokous pidetään to 10.12.2015 klo 18 Kovesjoen kylätalolla (Laholuomatie 180, 39620 Kovesjoki) Tervetuloa!

Lue lisää

Yhdistystoimintakoulutusta Kankaanpäässä

Satakylät ry ja Leader Pohjois-Satakunta järjestävät koulutustilaisuuden yhdistystoimijoille torstaina 26.11.2015 klo 17-20 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksessa.

Lue lisää

Kansainvälisistä hankkeista ideoita paikalliseen kehittämiseen

Kansainvälinen toiminta on yksi Leader-toimintatavan kantavista periaatteista. Suomi kuuluu EU:n kaikkein aktiivisimpien maiden joukkoon.

Lue lisää

Neljän maan voimin yhteistyötä suunnittelemassa Itävallassa Böehmerwaldmesse -metsä- ja bioenergiamessuilla

Kihniö-Parkanon MHY:llä Metsästä maisemaa-hankkeen ensimmäinen verkottumistapaaminen Ulrichbergissä Itävallassa neljän eri maan toimintaryhmien kesken.

Lue lisää

Hankkeiden käsittely hallituksessa

Hyrrään jätettyjä hankehakemuksia käsitellään kuukausittain hallituksen kokouksissa.

Lue lisää


Leader Pohjois-Satakunta Facebookissa


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry, Ravakka ry.

Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.


Rahoitusta

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.