22.1.2018 15.30

"Geo- ja luontokohteiden neljä vuodenaikaa" valokuva- ja videokuvakilpailu alueemme nuorille

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-projektissa innostetaan alueemme nuoria tarttumaan kameraan ja osallistumaan Geopark-projektin yhä parempaan esiintuomiseen!

Lauhanvuori - Hämeenkangas Geopark -valmistelualueella järjestetään vuoden 2018 aikana valokuva- ja videokilpailujen sarja, jossa on neljä osakilpailua kunakin vuodenaikana. Osakilpailut: 
1. Talvi (31.3. saakka) 
2. Kevät (31.5. saakka) 
3. Kesä (31.8 saakka) 
4. Syksy (30.11. saakka) 

Geopark-valmistelualue: 
• Kauhajoki, Isojoki, Karijoki, Siikainen, Honkajoki, Karvia, Parkano, Kihniö, Jämijärvi ja Kankaanpää. 

Keskeisimmät geo- ja luontokohteet: 
• Lauhanvuoren ja Kauhanevan–Pohjankankaan kansallispuistot, Haapakeitaan soidensuojelualue, Susiluola, Hämeenkankaan harjoitus- ja monikäyttöalue, Alkkianvuori, Kaidatvedet, Käskyvuori ja Aitoneva. 

Kilpailukuvat tai lyhyet videot julkaistaan Instagramissa omalla tilillä, alle 13-vuotiaat voivat pyytää apua opettajilta tai vanhemmilta. Julkaisusta tulee ilmetä kuvaajan nimi tai nimimerkki, jonka perusteella kuvaaja on löydettävissä. Kuvien tulee esittää alueen luontokohteita, ja niissä saa olla myös ihmisiä esim. retkeilemässä ja liikkumassa lihasvoimin luonnossa. 

Raati arvostaa kuvia, joissa kaunis luontomme ja sen asukkaat pääsevät oikeuksiinsa. Kuvissa saa olla niin maisemia, yksityiskohtia luonnosta, (eläimiä, kasveja) kuin luonnonilmiöitä ja ihmisiäkin. Pääasia on, että kuvat ovat omalta alueeltamme. Voittajakuvilta odotetaan kuvallisen ilmaisun ja teknisen laadun lisäksi kivoja oivalluksia. 

Instagramissa tulee mainita seuraavat hashtagit: 
• #kuvakisalhgeopark 
• #lauhanvuoriregion 
• kisan vuodenaika: #talvi, #kevät, #kesä tai #syksy 
• kuvattavan kohteen/alueen hashtag: esim. #lauhanvuori, #kauhaneva, #hämeenkangas, #susiluola, #haapakeidas (myös #huidankeidas, #mustasaarenkeidas jne.), #kaidatvedet, #alkkianvuori, #käskyvuori, #aitoneva tai muu kohde, josta kuva on otettu. 
• mielellään myös ko. kunnan hashtag, esim. #kauhajoki 

Pääpalkintona älypuhelin (arvo noin 200 €)! Parhaat kuvat palkitaan tuotepalkinnoin, ja voittajat saavat myös julkisuutta. Kilpailukuvat ja -videot jäävät Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark -projektin vapaaseen käyttöön niin, että kuvaajan nimi mainitaan julkaisun yhteydessä. Nyt kamerat messiin ja porukalla luontoon!

Lisätietoja: projektipäällikkö Terttu Hermansson p. 040 6757 363 terttu.hermansson@pskk.fi 

Palaa otsikoihin