8.9.2017

Italialainen harjoittelija Rocco Di Nuzzo apunamme

Urbinon kaupungissa, Italiassa asuva Rocco Di Nuzzo on Leader Pohjois-Satakunnan toimistolla kahden kuukauden työharjoittelussa. Lakimieheksi valmistuvaa Roccoa kiinnostaa Euroopan Unioni.

– Olin 2013 Erasmus-vaihdossa ja kontaktoin ohjelman kautta Europe Directin yhteyshenkilöitä. Leader Pohjois-Satakunnasta Krista Antila vastasi viesteihini ja sitä kautta pääsin harjoitteluun Kankaanpäähän.

Rocco Di Nuzzo on työssään tutkinut Euroopan Unionia Italian ja Suomen näkökulmasta ja tehnyt käännöstöitä.

– Maaseudun tärkeys Euroopassa on hyvä ymmärtää, Di Nuzzo kertoo.

Maaseudulle rahoitusta jakavat Leader-ryhmät eivät olleet Di Nuzzolle entuudestaan tuttuja. Di Nuzzon mukaan Italiassa Leader-ryhmät ovat suurelle yleisölle tuntemattomia. Nykyinen ohjelmakausi, josta rahoitusta jaetaan, koskee vuosia 2014-2020. Suomessa odotettiin ohjelmakauden alkua malttamattomasti, sillä se ei päässyt heti 2014 vielä konkreettisesti käyntiin. Meillä Leader-toiminta on ollut kuitenkin jo hyvän aikaa vauhdissa. Italiassa kaikkia Leader-ryhmiä ei ole vielä koottu.

Harjoittelusta on jäljellä vielä kaksi viikkoa. Di Nuzzo on pitänyt työstään ja olostaan Kankaanpäässä.

– Kankaanpää on pieni ja kiva paikka. Kaupunki ei ole tosin kovinkaan paljon yhteydessä muihin kaupunkeihin, muttei sillä ole oikeastaan väliäkään.

Leader Pohjois-Satakunta on yksi Europe Direct-tiedotustoimipiste. Toimipisteet tiedottavat ja neuvovat kansalaisia Euroopan Unionin toimielimiin, lainsäädäntöön, ohjelmiin, politiikkaan ja erilaisiin rahoitusvälineisiin liittyvissä asioissa. Tiedotustoimipisteet edistävät alueellisella ja paikallisella tasolla keskustelua Euroopan Unionista ja sen harjoittamasta politiikasta. Leader Pohjois-Satakunnassa yhteyshenkilönä toimii Krista Antila.

rocco
Rocco Di Nuzzo (2. oik.) on viihtynyt Pohjois-Satakunnan toimistolla yhdessä Leena Saloniemen (vas.), Juha Vanhapaaston ja Krista Antilan kanssa. Kuvasta puuttu Päivi Hietapakka-Ojala.


Palaa otsikoihin