19.1.2018

Maria Käkelä Leader Pohjois-Satakunnan hallituksen puheenjohtajaksi

Leader Pohjois-Satakunnan vuoden 2018 hallitus kokoontui ensi kertaa torstaina 18. tammikuuta. Kokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Maria Käkelän Ikaalisista. Varapuheenjohtajana jatkaa hallituksen esityksestä Esa Kivioja Honkajoelta.

Maria Käkelällä on vankka kokemus Leader-hallituksen jäsenenä. Yhteensä hänellä on hallitusvuosia takana kymmenkunta.

– Kaikki hallituksen jäsenet rakentavat sen, miten aluetta Leader-toiminnalla kehitetään. Hankkeiden sisältöön emme tietenkään voi vaikuttaa, mutta voimme linjata, millaisia asioita Leaderistä tuetaan. Jokainen jäsen tuo oman osaamisensa ja seudun tuntemuksensa kaikkien käyttöön.

Käkelä sanoo, että Leader-toiminnalla on valtava voima lisätä alueen vetovoimaisuutta ja elinvoimaa.

– Se on väline tehdä pieniä ihmeitä. Erityisesti kolmannen sektorin kehittämiseen Leader-rahoitus tuo ylimääräisen mahdollisuuden kokeilla ja luoda uutta. Leader Pohjois-Satakunnan toimialue on iso, jokaisella paikkakunnalla on omat erityispiirteensä. Ihmiset ovat ne, jotka sen vetovoiman ja elinvoiman lopulta luovat.

Työkseen Käkelä valmentaa ammatillisen toisen asteen opettajia maanlaajuisesti. Hänellä on pitkä kokemus kehittämishankkeista yrittäjyyskasvatuksen saralla. Ikaalisten Röyhiössä asuva nainen vaikuttaa myös kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n hallituksessa.  Vapaa-ajallakin kehittäjäksi tunnustautuva luontoihminen on aktiivi muun muassa metsästysseurassa.

Leader Pohjois-Satakunnan aluetta kehitetään 10 miljoonalla eurolla

Leader Pohjois-Satakunta on puoltanut rahoitusta käynnissä olevan ohjelmakauden (2014–2020) aikana jo yli 130 hankkeelle. Rahoitus koostuu EU:n, valtion ja kuntien rahasta, jota on myönnetty jo yli 3,2 miljoonan euron verran.

– Julkisen tuen lisäksi hanke sisältää hakijan omarahoitusosuutta, jota on kokonaiskuluissa suunnilleen puolet. Karkeasti arvioituna aluetta kehitetään tämän ohjelmakauden aikana yli kymmenellä miljoonalla eurolla, Leader Pohjois-Satakunnan toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto kertoo.

Valtakunnallisesti mitattuna Leader Pohjois-Satakunnan myöntämä rahoitus on hankemääriin ja väkilukuun suhteutettuna maan kärkikastia.

– Hankkeita on monipuolisesti. Tällä ohjelmakaudella suosittuja ovat olleet metalli- ja matkailuhankkeet, Vanhapaasto valottaa.

Leader Pohjois-Satakunnan hallitus 2018:

Pj Maria Käkelä, Ikaalinen
Vpj Esa Kivioja, Honkajoki

Mikko Lahdentausta, Kihniö
Aimo Ihanamäki, Jämijärvi
Seija Vuorela, Siikainen
Tero Lehtonen, Pomarkku
Veli-Jukka Johansson, Kankaanpää
Anne Vastamäki-Ahola, Merikarvia
Jarkko Piilola, Parkano
Kaija Kangas, Karvia

Varajäsenet:
Tuula Raukola, Kankaanpää
Kimmo Mattila, Ikaalinen
Elisa Vahosalmi, ParkanoLisätietoja antaa:
Juha Vanhapaasto, toiminnanjohtaja:
050 589 6269 / juha.vanhapaasto(at)kankaanpaa.fi


hallitus_leaderpohjoissatakunta2018_web
Leader Pohjois-Satakunnan hallitus 2018. Vasemmalta lukien Tuula Raukola, Seija Vuorela, Mikko Lahdentausta, Elisa Vahosalmi, Tero Lehtonen, Jarkko Piilola, Esa Kivioja, Maria Käkelä, Aimo Ihanamäki, Veli-Jukka Johansson ja Kaija Kangas. Kuvasta puuttuvat Anne-Vastamäki-Ahola sekä Kimmo Mattila.


Palaa otsikoihin