15.11.2017 10.00

Ministeriöltä lisäpotti Pohjois-Satakuntaan maaseudun kehittämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Leadertukiin lisäkehystä 7,379 miljoonaa euroa. Leader Pohjois-Satakunta sai lisää jaettavaksi 269 000 euroa.

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi eilen päätöksen, jonka perusteella Pohjois-Satakunnan alueen yrityksien ja yhdistyksien kehittämiseen sekä investointeihin saadaan ensi vuonna lisärahaa 269 000 euroa. Lisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää yhteensä 25,52 miljoonaa euron edestä ja sitä myönnettiin 24:lle Leader-ryhmälle. 

Lisäkehystä saivat ne ryhmät, jotka ovat yhdessä sovittujen kriteerien ja käytössä olevien tietojen perusteella tässä vaiheessa ohjelmakautta onnistuneet parhaiten paikallisen kehittämisstrategian toteuttamisessa. 7,379 miljoonan potti jaettiin hakemusten perusteella niille Leader-ryhmille, joilla työ on edistynyt hyvin, laatu on parantunut ja vaikuttavuus on hyvä.

"Pohjois-Satakunnassa on lukuisia erinomaisia yhteisötoimijoita, jotka tekevät pitkäjänteisesti merkityksellistä paikallista kehittämistyötä.  Ilman aktiivisia alueen asukkaita, yhteisöjä ja yrityksiä emme pärjäisi maaseudulla. Tällä toimintakaudella olemme rahoittaneet monia mikroyritysten innovatiivisia ja työpaikkoja luovia hankkeita, joiden merkitys maaseudun elinvoimaisuudelle on erityisen arvokasta", toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto toteaa.

Nyt toimijoilla onkin erinomainen tilaisuus lähteä pohtimaan uusia hankkeita, sillä ensi vuonna on jaossa yli miljoona euroa. Leader Pohjois-Satakunnan alueeseen kuuluu kymmenen kuntaa: Merikarvia, Siikainen, Pomarkku, Honkajoki, Karvia, Jämijärvi, Kankaanpää, Ikaalinen, Parkano ja Kihniö. 
OKRA2016 (34)

Lisätietoja: 
Juha Vanhapaasto, tj
Leader Pohjois-Satakunta
p. 050 589 6269
juha.vanhapaasto@kankaanpaa.fi

Palaa otsikoihin