4.1.2019 13.00

Pitovoima vahvemmaksi -teemahanke avautuu 1.2.2019

Leader Pohjois-Satakunta kiersi elokuulla 2018 RoadShown puitteissa kaikki alueensa Satakunnan puoleiset kunnat ja jatkaa talvella 2019 Pirkanmaalle. Mukana kiertää Ideoiden kirja, johon stopeilla vierailleet saavat jättää terveisensä. Jo kerätyt tekstit ja piirustukset kertovat hyvin, mikä meidän alueella on hyvin ja mikä vielä täydentäisi palettia. Teemahanke jatkaa tätä ajatusta. Mikä vahvistaisi meidän pitovoimaa entisestään? Millaisilla arjen valinnoilla voimme vaikuttaa ympäristöömme ja hiilijalanjälkeemme? Mitä voisimme yhdessä tehdä kotiseutumme kehittämiseksi? Aloittakaa ideointi yhdessä! Hakuaika teemahankkeeseen on 1.2.-15.3.2019.

Kukoistavan ja menestyvän alueen viitekehys koostuu neljästä ”voimaisuudesta”; elinvoimaisuudesta, vetovoimaisuudesta, pitovoimaisuudesta sekä valovoimaisuudesta. Lisäksi tarvitaan kipinä- ja kitkatekijöitä. Jokainen voimaisuuden osa-alue tukee toista, eikä niitä voi edes erottaa toisistaan. 

Vetovoimaisuudesta puhutaan paljon, mutta pitovoima jää usein sen varjoon. Näin ei saisi olla, sillä monesti helpompaa on pitää asukas, kun houkutella uusia. Ihmiset viihtyvät alueella paljolti omien kokemusten, havainnoiden ja tyytyväisyytensä kautta. Hyvinvoiva, sujuva arki on kullanarvoista. Tämän toteutuessa, me kaikki viemme positiivista tarinaa kotiseudustamme muuallekin ja toteutamme myös valovoimaisuuden viestiä. Meidän kotiseutu on paras! Sanoo silloin jopa muuten niin vaatimaton pohjois-satakuntalainenkin.

Leader Pohjois-Satakunta avaa hakuun teemahankkeen ”Pitovoima vahvemmaksi”. Tavoitteena on pieninvestointien avulla aktivoida, kehittää ja luoda uusia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia alueellemme. Etusijalla ovat ympäristöä parantavat ja hiilijalanjälkeä vähentävät hankkeet. Hankkeilla ylipäänsä vahvistetaan pitovoimaa, luodaan alueelle ehkäpä jopa valovoimaa ja vetovoimaa!  Kustannusarvio voi olla 500- 10 000 euroa. Tukiprosentti on 50 %. Hakijan tulee olla yleishyödyllinen yhdistys.

Hankkeen toimenpiteiden toteutusaika on 1.6.2019 - 31.5.2020.  

Yhteydenottoja innolla odotellen,
Leena
hankeneuvoja
leena.saloniemi@kankaanpaa.fi
040 6838 852

Palaa otsikoihin