Ystävänpäivä RoadShow Pirkanmaalla

Leader Pohjois-Satakunta kiersi Satakunnan puoleiset kuntansa RoadShown merkeissä syksyllä 2018. Nyt olemme tulossa Ystävänpäivä RoadShown -kiertueelle myös Pirkanmaan kuntiimme. Aikataulu on seuraava:
ke 13.2. klo 9-11 Kihniö, M-market/tori
ke 13.2. klo 13-15 Parkano, K-supermarket Parkano piha-alue
to 14.2. klo 9-11.30 Kauppakeskus Komppi

Yhteisellä roadshowlla maaseutuohjelman toimijat pyrkivät lisäämään tietoutta maaseuturahaston vaikutuksista ja rahoitusmahdollisuuksista. Kiertue ja koko Leader-toiminta perustuvat siihen, että paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten seutua tulee kehittää. Hyvä elämä syntyy tunnetusti eri tahojen yhteistyöllä. Kunnat, yritykset, yhdistykset ja yksittäiset asukkaat voivat kaikki edistää tätä – maaseuturahasto on mukana matkassa. Kiertueen pääteemoja ovatkin yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys.

Roadshowlla on tavattavissa Leaderväen lisäksi paikkakuntien yrittäjiä ja yhdistyksiä, jotka ovat kehittäneet omaa toimintaansa maaseuturahaston hankkeita toteuttamalla. Stopeilta voi tulla hakemaan inspiraatiota muiden tarinoista tai testaamaan, voisiko oman idean toteutukseen saada rahaa. Somekanavillamme jaetaan päivien aikana video- ja kuvamateriaalia hankkeista ja kiertuepaikoista. Niitäkin kannattaa siis seurata!Päivän hastagit #leader #pirkanmaa #kihniö #parkano #ikaalinen #maaseutufi # ystävänpäiväroadshow #sankariyrittäjät #sankariyhdistykset #europedirect #europedirectpohjoissatakunta #EUworks #EU4you #IloveEU

Yhteenvetona Roadshow nostaa valokeilaan maaseudun ykköskehittäjät: vireää ja monimuotoista maaseutua ei olisi ilman sen sankariyrityksiä ja sankariyhdistyksiä! 
Olisi hienoa, jos pääset pistäytymään stopeilla. Vie myös viestiä muille asiasta mahdollisesti kiinnostuneille. 50:lle nopeimmalle on luvassa ÄMPÄRI Leader-yllätyksillä. Kihniössä ja Parkanossa ollaan ulkona, joten muista pukeutua lämpimästi niin juttu luistaa eikä pieni pakkanenkaan haittaa! :)

Mikä maaseuturahasto?

* Leader-ryhmät ja ELY-keskukset tukevat EU:n maaseuturahastosta mikroyrityksiä sekä yhteisöjä investoinneissa ja toiminnan kehittämisessä. Toiminta perustuu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan eli maaseutuohjelmaan, jonka tarkoituksena on tukea kasvua ja kehitystä, tuoda hyvinvointia koko Suomelle.
* Ohjelmakaudella 2014–2020 Leader-ryhmien ja ELY-keskusten kautta jaettavaa maaseudun kehittämisrahaa on tarjolla noin 1 miljardi. Tästä noin 300 miljoonaa on kohdennettu Suomen Leader-ryhmille. Rahoitus tulee EU:lta ja valtiolta. Lisäksi kunnat rahoittavat paikallista Leader-toimintaa.
* 95 % Suomesta on maaseutua ja näin tukien piirissä. 
* Maaseudun kehittämiseksi tehdään työtä joka puolella Eurooppaa. EU:ssa on noin 2500 Leader-ryhmää, mikä mahdollistaa myös laajan kansainvälisen yhteistyön suomalaisille toimijoille. 

Mitkä mahdollisuudet? 

* Maaseudun mikroyritykset voivat saada rahoitusta mm. investointeihin sekä liiketoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen.
* Yhdistykset voivat hakea rahoitusta esimerkiksi alueensa viihtyisyyden, harrastusmahdollisuuksien ja palveluiden kehittämiseen. 
* Myös kunnat ja järjestöt voivat hyödyntää maaseuturahastoa niin paikallisessa, alueellisessa kuin kansainvälisessäkin kehittämisessä.