NUORISO-LEADER Pohjois-Satakunnassa 2016 – 2020 

Mikä ihmeen Nuoriso-Leader?

Leader Pohjois-Satakunnan alueen kuntien rahoittaman ja Leader-ryhmän hallinnoiman Nuoriso-Leaderin tavoitteena on käynnistää uutta toimintaa sekä saada nuoret mukaan alueen kehittämiseen ja projekteihin.  Tukea voidaan myöntää projektille, jossa nuorten rooli on aktiivinen. Projekti voi olla esimerkiksi oman tapahtuman järjestäminen, osallistuminen tapahtumaan tai yhteisten harrastusvälineiden hankinta, aina kuitenkin konkreettinen ja toteutettavissa.

Mitä tarjolla?

Tuen suuruus on 100-1 000 euroa / projekti. Projektin kesto on korkeintaan yksi vuosi.

Kuka voi hakea?

Tukea voi hakea yhdistys, muu yhteisö tai ryhmä, jossa on vähintään kolme 10–18-vuotiasta nuorta. Hakevalla ryhmällä tulee olla nimetty yhteyshenkilö, joka on yksi ryhmän nuorista. Jos kaikki ryhmän jäsenet ovat alaikäisiä, niin ryhmällä tulee lisäksi olla nimetty täysi-ikäinen vastuuaikuinen, joka:

- täyttää hakulomakkeen yhdessä nuorten kanssa.

- vastaa projektin raportoinnista ja rahankäytöstä ryhmän kanssa.

Nuorten tulee asua Leader Pohjois-Satakunnan toiminta-alueella. (Honkajoki, Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Merikarvia, Parkano, Pomarkku ja Siikainen)       

Miten haetaan?

Nuoriso-Leader -tukea haetaan sähköisellä lomakkeella Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:ltä. Hakuaika on neljä kertaa vuodessa eli maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun loppuun mennessä. 

Leader Pohjois-Satakunta varaa täydet oikeudet hyväksyä tai hylätä hakemuksen. Päätöksen tekee yhdistyksen hallitus.

Miten tuki maksetaan?

Päätös nuorisorahan myöntämisestä ilmoitetaan hakijalle kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä.

Myönnetty nuorisoraha maksetaan kokonaisuudessaan hakijan ilmoittamalle tilille kahden viikon sisällä edellä mainitusta päätöksenteosta.

Loppuraportoinnin yhteydessä hakija toimittaa kuitit tehdyistä hankinnoista Leader-toimistoon. Jos jostain hankinnasta ei ole saatavissa erityisestä syystä kuittia,  hankinta tulee perustella erillisellä kirjallisella selvityksellä.

Hakijan tulee palauttaa käyttämättä jäänyt osuus nuorisorahasta. Jos projekti toteutuu kustannusarvioltaan suurempana kuin sitä on haettu, tuki ei kuitenkaan kasva päätöksessä myönnetystä summasta.

Jos projekti peruuntuu kokonaan, niin nuorisoraha on palautettava Leader-toimistolle.Ota yhteyttä ideasi kanssa, niin katsotaan se yhdessä kuntoon! :)

Aktiivisen Nuoriso-Leader-pieni