NYT Leaderissä

19.1.2018

Vuoden kylä -kilpailu on auki – hae 28.2. mennessä

Satakunnan 24. maakuntakylän haku on nyt käynnistynyt. Kilpailun järjestävät yhteistyössä SataKylät ry ja Satakuntaliitto. Voittajakylä palkitaan 3 400 euron palkintosummalla.

Vuoden maakuntakylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta.

Hakijan tulee olla jokin kylän yhdistys. Kylillä on mahdollisuus liittää hakemukseen vapaamuotoinen selvitys, jossa esitellään tarkemmin kylää. Hakea voi myös jo palkitut kylät, jos edellisestä valinnasta on vähintään 10 vuotta. Aiemmin palkittujen kylien tulee hakemuksessaan selkeästi osoittaa, että esitellyt toimenpiteet ovat tapahtuneet edellisen valinnan jälkeen.

Kilpailun käytännön organisoinnista vastaa SataKylät ry. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä hakemuslomakkeen täytettynä 28.2.2017 mennessä SataKylät ry:lle.  Vuoden Kylä -hakulomake Satakylien nettisivuilla.

Tuomaristoon kuuluu yksi edustaja edellisen vuoden voittajakylästä ja kaksi edustajaa sekä Satakuntaliitosta että SataKylät ry:stä. Tuomaristo voi halutessaan suorittaa esikarsintaa kirjallisten hakemusten perusteella. Lisäksi tuomaristo tekee kierroksen valitsemissaan kylissä kevään 2018 aikana.

Maakunnallisen kisan voittaja julkistetaan maakuntavaltuuston kokouksessa keväällä ja palkitaan maakunnallisilla kyläpäivillä vuoden 2018 maakuntakylässä Euran Paneliassa.  Satakunnan maakuntakyläkilpailun voittaja osallistuu Suomen Kylät ry:n (SYTY) järjestämään valtakunnalliseen vuoden kylä -kilpailuun alkukesästä 2018.

Sama hakemus on voimassa kaksi vuotta, ellei hakija toisin ilmoita. Hakemusta voi tarvittaessa täydentää.

Hakumenettelystä saa lisätietoa kyläasiamies Hanna Ruoholalta:
044-357 6181 tai hanna.ruohola(@)satakylat.fi

Panelian tori
Viime vuonna voitto meni Euran Paneliaan.Palaa otsikoihin