Artikkelit - tarinoita tukien takaa

5.12.2017 Rahoitus rohkaisee, mutta talkoilla toteutetaan: ”Kokoontumispaikka on kaiken toiminnan edellytys”

Joka väittää talkoohengen maailmasta kadonneen, on väärässä. Yleishyödyllisissä Leader-hankkeissa talkootyö on perusta, joka yhdistää ja jolla saavutetaan yhteistä hyvää. Kaksi kylää yhdistävässä Riuttala-Mustajoen kyläyhdistyksessä tämä tiedetään hyvin.

Lue lisää

 

8.11.2017 Kampaamoyrittäjä laajensi vesistömatkailuun

Kampaamoyrittäjä Hanna Oivanen perusti Kajakkikioskin Huittisiin Loimijoen ja Kokemäenjoen risteyskohtaan. Kioski monipuolistaa omaa yritystoimintaa ja samalla koko kaupungin matkailutarjontaa.

Lue lisää

 

8.11.2017 ”Kyliä kannattaa tukea, koska kylät pitävät huolta kyläläisistään”

Rauman kaupungin Yhteisöllisyydestä voimaa senioreille -kylähanke palkittiin valtakunnallisella Vuoden vanhusteko 2017 -palkinnolla. Kylähanke lisäsi yhteisöllisyyttä ja osallisuutta kylätoiminnan kautta ja ehkäisi samalla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Lue lisää

 

8.11.2017 Töitä, työnhakutaitoja ja yhteisöllisyyden kokemuksia

Karhuseudulla tempaistiin käyntiin uusi Porin alueella toimiva osallisuutta ja työllistymistä edistävä ESR-hanke Ahkerasti yhdessä. Kansalaistoimijalähtöisesti toimiva hanke rakentuu asukkaiden, yhdistysten ja julkisen sektorin yhteistyöhön.

Lue lisää

 

7.11.2017 Yrttejä ja unelmia – ”Yhdessä saadaan enemmän aikaan”

Euralaiset yrittäjät kehittävät yhteistä hyvinvointimatkailun tuoteperhettä laajentaakseen omaa palvelutarjontaansa. Samalla saadaan lisää elämää Kauttuan ruukinpuistoon.

Lue lisää

 

4.9.2017 Nyt näytetään puuta –kotimainen koivu taipui fillariksi

Kesäkuussa lanseerattiin ensimmäinen suomalainen koivusta valmistettu polkupyörä. Ensimmäiset suomalaisen metsän ja osaamisen ilosanomaa levittävät Wiilubiket lähtevät pian Kokemäeltä uusille omistajilleen.

Lue lisää

 

4.9.2017 Taidevalaja muutti lähemmäs asiakkaitaan – Sydänmaalla sielu lepää

Säkylän Sydänmaalla sijaitsee yksi Suomen harvoista taidevalimosta. Yrittäjä Tomi Sinisalolla oli tilauksia jo ennen kuin yrityskään oli pystyssä. Lapinlahdelta Satakuntaan muuttanut mies haluaa kouluttaa lisää valajia ja tarjota matkailijoille mustikkapiirakkaa.

Lue lisää

 

31.8.2017 Pienessä mutta yhteisöllisessä Kauklaisessa keksitään koko ajan uutta

Pieni ja sinnikäs Kauklaisten kylä on onnistunut saamaan nuorempaa väkeä kylätoimintaan ja kyläyhdistyksen hallitukseen. ”Sukupolvenvaihdos” yhdistyksessä tapahtui noin 8 vuotta sitten ja ensitöiksi korjattiin kyläkoulun keittolasta oma kylätalo.

Lue lisää

 

29.8.2017 "Olen oppinut, että on oikeasti mietittävä, mitä tehdään"

Kankaanpääläinen puuelementtejä ja kattoristikoita valmistava Hietakulma Oy on elänyt kaksi lamaa, ja on nyt vahvempi kuin koskaan. 2.polven yrittäjä Olli Hietanen luottaa kumppanuusajatteluun ja yhteistyöhön.

Lue lisää

 

28.8.2017 Kansainväliset leffafestarit näyttivät, miten upea paikka Huhtamo on

Neljä päivää, vajaa 30 elokuvaa ja lyhytelokuvaa, heinäsirkkoja, sikaa, saippuakuplia, bändi, kirkko ja pirtti. Huhtamo International Film Festival kahmi kävijöitä ja onnistui yli odotusten. Yhden miehen visiota lähti toteuttamaan koko kylä.

Lue lisää

 

7.8.2017 Talkoohengen kehto Köyliö kutsuu kaikki muutkin talkoisiin

Museotaksvärkki-hankkeessa päivitetään Köyliön museoiden esinekokoelmat ja -luettelot tähän päivään. Työ tehdään talkoilla, joihin kaikki halukkaat voivat ilmoittautua mukaan.

Lue lisää

 

2.8.2017 Veikkojen maja muuttumisleikissä

Eurajoen Veikkojen huonossa kunnossa ja vähällä käytöllä ollut maja sai Leader-rahoituksen avulla uuden elämän ja seura kaivatun oman paikan.

Lue lisää

 

28.7.2017 Jarkko Knuutila kyllästyi kotimaisen metsästämiseen – syntyi Maammekauppa

Heinäkuun puolivälissä avattiin uusi kotimainen verkkokauppa, joka myy 100 % vain Suomessa valmistettuja tuotteita. Laitilalainen yritys sai konseptin kehittämiseen perustamistuen.

Lue lisää

 

27.6.2017 Armeijan harjoitusalueesta retkeilyparatiisiksi – Reilan rannoille luontopolku

Merenrantaa kulkeva upea metsäalue saadaan vihdoin kaikkien käyttöön, kun Reilan kyläyhdistys rakentaa luontopolun. Alueen vaiherikkaaseen historiaan liittyy niin puutarhakoulu, varuskuntasuunnitelmat kuin innokas viihdeyrittäjä.

Lue lisää

 

16.6.2017 Merikarvialla etsitään ”kannonmunittajien” ja ”netappien” jälkeläisiä

Leader on väylä kansainvälistymiseen, mutta se toimii myös toiseen suuntaan. Merikarvialla etsitään pohjoissatakuntalaisten ameriikanserkkuja ja päinvastoin. Kansainvälinen Sukujen silta -hanke luo nimensä mukaisesti siltaa sukukontaktinsa menettäneiden siirtolaisten jälkeläisten välille.

Lue lisää

 

16.6.2017 CAP, CAP, CAP - avaa hakas!

Kake Randelinin takavuosien hitissä pyritään tytön aittaan. Lähes yhtä vaikeaa on päästä sisään EU:n yhteisen maatalous- ja maaseudun kehittämispolitiikan CAPin uudistukseen - mutta yritetään, kirjoittaa Petri Rinne.

Lue lisää

 

14.6.2017 "Raha oli silloin suurin syy Leader-ryhmän perustamiseen"

Leader Pohjois-Satakunta on nykyisistä ryhmistä ainoa, joka on toiminut alusta asti Leader-statuksella. Muilla alueilla paikallista kehittämistä käynnistettiin kansallisella rahoituksella, ja vasta 2007 koko Suomi saatiin katettua Leader-ryhmillä. Perustajajäsen Jyrki Uotila muistelee alkuaikoja.

Lue lisää

 

14.6.2017 ”Enemmän kuin satakunta” kansainvälistä Leader-hanketta Satakunnassa

EU:n Leader-ohjelma on ollut jo kahdenkymmenen vuoden ajan tärkeä osa suomalaisen maaseutupolitiikan ja maaseudun eurooppalaistumista. Satakunta on ollut kv-työn priimus Suomessa.

Lue lisää

 

9.6.2017 Kuivalahti on elinvoimainen teatterikylä – edelleen!

Leader-toiminta täytti viime vuonna 20 vuotta. Satakunnassakin vanhimmat hankkeet pääsevät pian teini-iästään. Yksi ensimmäisistä hankkeista alkoi Eurajoen Kuivalahdella jo vuonna 1997.

Lue lisää

 

5.6.2017 Kaikki lähtee edelleen ihmisistä

Maaseudun kehittämisen raamit ovat muuttuneet paljon Leaderin 20-vuotisen historian aikana. Yksi asia on kuitenkin pysynyt selkeästi samana: aktiiviset ihmiset.

Lue lisää

 

19.5.2017 ”Edellinen hanke on antaa aina rohkeutta lähteä uuteen”

Kankaanpään kylä Säkylän Köyliössä oli ensimmäisiä kyläyhdistyksiä, jotka lähtivät mukaan leader-toimintaan 20 vuotta sitten.

Lue lisää

 

#Tänne mä kuulun – nuorten ääni esiin Kihniössä

Lapset ja nuoret ovat kunnan tulevaisuuden tekijöitä. Heidän hyvinvointiinsa ja sitoutumiseensa kotikuntaan vaikuttaa moni asia. Yksi keskeinen asia on vaikuttamisen mahdollisuus.

Lue lisää

 

Seikkailupuisto Huikeesta Yyterin vetonaula

Porin Yyteriin avattiin vappuna Leader-tukea saanut ekologinen seikkailupuisto, joka koostuu luonnonpuiden ympärille rakennetuista köysiradoista. Kahden veljeksen idea rikastuttaa koko Yyterin aluetta.

Lue lisää

 

5.4.2017 Ravinteiden kierrätyksessä liiketoimintamahdollisuuksia – hyville ideoille jaossa runsaasti rahaa

"Teknologia, tuotteet, urakointi. Suomen lukuiset metallipajat voisivat olla kehittämässä uutta teknologiaa esimerkiksi biokaasuntuotantoon tiloilla."

Lue lisää

 

4.4.2017 AgriHuittinen syntyi monipuolisten maatalousalan palveluiden ympärille

Huittisissa järjestettiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna uusi maatalousalan tapahtuma AgriHuittinen. Kyseessä on Huittisten kaupungin Elävä Huittinen -hankkeen tuotos.

Lue lisää

 

Seuraavat