Artikkelit - tarinoita tukien takaa

19.5.2017 ”Edellinen hanke on antaa aina rohkeutta lähteä uuteen”

Kankaanpään kylä Säkylän Köyliössä oli ensimmäisiä kyläyhdistyksiä, jotka lähtivät mukaan leader-toimintaan 20 vuotta sitten.

Lue lisää

 

8.5.2017 #Tänne mä kuulun – nuorten ääni esiin Kihniössä

Lapset ja nuoret ovat kunnan tulevaisuuden tekijöitä. Heidän hyvinvointiinsa ja sitoutumiseensa kotikuntaan vaikuttaa moni asia. Yksi keskeinen asia on vaikuttamisen mahdollisuus.

Lue lisää

 

2.5.2017 Seikkailupuisto Huikeesta Yyterin vetonaula

Yyteriin avattiin vappuna Leader-tukea saanut ekologinen seikkailupuisto. Seikkailupuisto Huikee koostuu luonnonpuiden ympärille rakennetuista köysiradoista. Kerrassaan Huikee kokemus!

Lue lisää

 

5.4.2017 Ravinteiden kierrätyksessä liiketoimintamahdollisuuksia – hyville ideoille jaossa runsaasti rahaa

"Teknologia, tuotteet, urakointi. Suomen lukuiset metallipajat voisivat olla kehittämässä uutta teknologiaa esimerkiksi biokaasuntuotantoon tiloilla."

Lue lisää

 

4.4.2017 AgriHuittinen syntyi monipuolisten maatalousalan palveluiden ympärille

Huittisissa järjestettiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna uusi maatalousalan tapahtuma AgriHuittinen. Kyseessä on Huittisten kaupungin Elävä Huittinen -hankkeen tuotos.

Lue lisää

 

30.3.2017 Huittisissa lisätään kunnan ja yhdistysten yhteistyötä

SataKylien Omalta kylältä -hankkeessa työstetään parasta aikaa yhdistysohjelmaa Huittisten kaupungille. Yhdistysohjelman tavoitteena on lisätä ja selkiyttää julkisen sektorin ja kolmannen sektorin yhteistyötä.

Lue lisää

 

29.3.2017 Talkoilla oma paikka – Marjasuon kylätalo rakentuu

Marjasuon Pienviljelijäyhdistys, Marjasuon Metsästysseura ja Karvian Perinnejuoma ry:n rakentavat Karvian Sarvelassa yhteistä omaa paikkaa, Marjasuon kylätaloa.

Lue lisää

 

22.3.2017 3D-tulostuksella kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa

3D-tulostamisesta on puhuttu jo jonkin aikaa, mutta Vakka-Suomessa on päätetty muuttaa puhe teoiksi, liiketoiminnaksi ja rahaksi.

Lue lisää

 

22.2.2017 Koulutusten digiloikkaa edistämässä

Suomen Videokoulutus kokosi koulutusalustan, joka mahdollistaa yrityksille verkkokurssien, webinaarien ja videotallenteiden tarjoamisen yhdestä paikasta. Perustamistuesta hyötyvät monenlaiset yritykset.

Lue lisää

 

22.2.2017 Lajivalmennuskeskus, yhteiskatsomo, aurinkovoimala – Pitkäjärven alueen kehittämissuunnitelmaa toteutetaan jo

Pitkäjärven vapaa-ajankeskus sai alueen yritysten ja urheiluseurojen yhteisellä hankkeelle kehityssuunnitelman. Nyt paikasta puuhataan energiatehokasta keskusta mm. jääkiekon lajivalmennukselle ja aikuisten yleisurheilukilpailuille.

Lue lisää

 

19.2.2017 Matkailuyritykset yhteistyössä luonnonvoimaa luomassa

Neljä merikarvialaista matkailuyritystä löi hynttyyt yhteen laajentaakseen hyvinvointimatkailun puolelle. Syntyi Green Care Merikarvia -yritysryhmä.

Lue lisää

 

26.1.2017 Elokuvatuotannoista avannon tekoon ja avotulella kokkailuun

Timo Savunen osti viime kesänä itsensäkin yllättäen tilan lapsuudenkotinsa naapurista Ahlaisten Sahakoskelta ja perusti sinne matkailuyrityksen.

Lue lisää

 

26.1.2017 "Mielenkiinto on vetänyt maatalouteen"

Porilainen Matti Peltomaa ryhtyi maatalousyrittäjäksi, perusti lihanleikkaamon ja valloittaa nyt Satakuntaa perustamalla lähiruokamyymälöitä.

Lue lisää

 

26.1.2017 Yrittäjä, joka ei osannut olla yrittämättä

Neljännen polven seppä Jorma Leino rakentaa jo toista menestystarinaa pienessä Kodiksamin kylässä.

Lue lisää

 

26.1.2017 Liljan lankakaupan avaaminen palkittiin Vuoden Kylätekona

Siikaisten Leväsjoelle perustettu lankakauppa on tehnyt kylää tunnetuksi ja kääntänyt syrjäisen sijaintinsa eduksi.

Lue lisää

 

3.1.2017 19-vuotias kehittäjä haluaa löytää ratkaisuja epäkohtiin

Eikö meillä ole vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria? Kyllä on. Yksi heistä on laitilalainen Lauri Toivola, 19, joka valittiin Leader Ravakan hallitukseen vuodeksi 2017.

Lue lisää

 

5.12.2016 Luvialla panostetaan ennaltaehkäisyyn - senioripuisto vanhustentalojen pihaan

Luvialaiset tunnetaan vahvasta yhteisöllisyydestään; talkoilla on rakennettu niin jäähalli kuin kaljaasi Ihanakin. Nyt Vanhustentalojen pihaan tulee kaikille avoin senioripuisto – sekin talkoilla.

Lue lisää

 

24.11.2016 Käsikirjoituksesta musiikkiin – nuoret tekevät Meidän Leffoja

Millaista on tehdä elokuva alusta loppuun asti itse? Siihen osaavat ensi keväänä vastata noin 80 nuorta Hämeenkyröstä, Punkalaitumelta, Sastamalasta ja Huittisista.

Lue lisää

 

23.11.2016 Kansainvälinen FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma Satakuntaan

Ulvilassa järjestetään 19.–20.1.2017 FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma 9–16-vuotiaille.Tapahtuma on Satakunnan aluekilpailu. Maailman laajuisesti kilpailuun ottaa osaa vuosittain yli 250 000 lasta ja nuorta.

Lue lisää

 

23.11.2016 Nuokkariauto kurvaa kylille

Eura liittyy alkuvuodesta Turun, Kemin, Porin ja muiden kuntien edistykselliseen porukkaan, kun se saa oman ”nuokkariauton”.

Lue lisää

 

22.11.2016 Tiilivuorelaiset saivat kaivatun leikkikentän

Raumalaisen Tiilivuoren kyläyhdistyksen pääkallopaikalla, Tiilivuoren tuvalla vietettiin uuden uljaan leikkikentän avajaisia loppukesästä.

Lue lisää

 

16.11.2016 Hitsausyritykset kehittävät osaamistaan yhteistyössä

Kolme pohjoissatakuntalaista hitsausyritystä lähti kehittämään osaamistaan yhteisellä yritysryhmähankkeella. Yhteistyössä parannetaan niin hitsauksen laatua kuin tehokkuuttakin.

Lue lisää

 

14.11.2016 Venesjärvestä someilmiö? Jos nuoret saavat päättää niin joo!

Venesjärveläiset lapset ja nuoret tekevät kotipaikkaansa tunnetuksi kuvaamalla kylän elämää Facebookiin. Kamerat projektia varten hankittiin Nuoriso-Leaderin tuella.

Lue lisää

 

7.11.2016 Yhteistyö on avainsana luontomatkailussakin

Säkylän Pyhäjärven luontomatkailuhanke vei Pyhäjärviseudun matkailuyrittäjiä Jämille tutustumaan paikalliseen malliin. Luontomatkailuhanke pyrkii rakentamaan Pyhäjärviseudulle vastavaa yrittäjien yhteistyöverkkoa.

Lue lisää

 

26.10.2016 Rahantekijästä ruuantuottajaksi – ”futuristisia” tomaatteja pian Porista

Sveitsiläinen rahoituskonsultti päätti muuttaa Suomeen ja alkaa viljelijäksi. Tuloksena on, että satakuntalaiset saavat pian ruokapöytiinsä kaukolämmöllä ja sadevedellä kasvatettuja tomaatteja.

Lue lisää

 

Seuraavat