Hanketarinoita

21.3.2018 Sparrausta kivijalkakauppojen markkinointiin ja digiosaamiseen

Kivijalka kuntoon -hankkeessa parannetaan kivijalkayritysten liiketoimintaosaamista Huittisissa, Kankaanpäässä, Uudessakaupungissa ja Loimaalla. Maksuttomiin koulutuksiin ovat uudetkin yrittäjät vielä tervetulleita.

Lue lisää

 

28.2.2018 Ulkomailta saapuvat teatteriryhmät vakiintuneet osaksi Ramppikuumetta

Huhtikuussa jo 22. kertaa järjestettävä nuorisoteatteritapahtuma Ramppikuume haki vuosia sitten uusia ideoita kansainvälisestä yhteistyöstä. Nykyään ulkomaiset nuorisoteatteriryhmät ovat tärkeä osa tapahtumaa. Arvokkaita kokemuksia saavat niin nuoret näyttelijät, ohjaajat kuin järjestäjätiimi.

Lue lisää

 

28.2.2018 Vakkasuomalainen lähiruoka kohtaa Romanian herkut

Wirmon Martat uudistaa Kuutamoillallinen -tapahtumansa lähiruokaa ja ruokamatkailumahdollisuuksia tarjoavaksi derbyksi. Tapahtumaa kehitetään kansainvälisellä Leader-hankkeella yhteistyössä romanialaisten ja pohjoissavolaisten kumppaneiden kanssa.

Lue lisää

 

28.2.2018 Osallistava taide hakee vertaistaan

Kankaanpäässä on Suomen laajin julkisen taiteen kokoelma suhteutettuna asukaslukuun. Noin 20- vuotiaan kokoelman, Taidekehän yhtenä tarkoituksena on ollut madaltaa kynnystä taidekokemuksiin. Nyt SAMK ja Kankaanpään taideyhdistys ovat käynnistäneet Taiteen kehä -hankkeen, joka on osa kansainvälistä He-A.R.T. hanketta.

Lue lisää

 

27.2.2018 Mitä yhteistä on suomalaisella ja portugalilaisella metsänhoidolla? Ei välttämättä paljon, ja se juuri on pointti

Joukko luxemburgilaisia, ruotsalaisia ja portugalilaisia metsäalan ja paikallisen kehittämisen asiantuntijoita vieraili alkuvuodesta tutustumassa Leader Pohjois-Satakunnan alueen puualan yrityksiin ja toimijoihin. Valmisteilla on kansainvälinen metsäelinkeinoihin ja vihreään talouteen keskittyvä yhteistyöprojekti.

Lue lisää

 

5.12.2017 Rahoitus rohkaisee, mutta talkoilla toteutetaan: ”Kokoontumispaikka on kaiken toiminnan edellytys”

Joka väittää talkoohengen maailmasta kadonneen, on väärässä. Yleishyödyllisissä Leader-hankkeissa talkootyö on perusta, joka yhdistää ja jolla saavutetaan yhteistä hyvää. Kaksi kylää yhdistävässä Riuttala-Mustajoen kyläyhdistyksessä tämä tiedetään hyvin.

Lue lisää

 

8.11.2017 ”Kyliä kannattaa tukea, koska kylät pitävät huolta kyläläisistään”

Rauman kaupungin Yhteisöllisyydestä voimaa senioreille -kylähanke palkittiin valtakunnallisella Vuoden vanhusteko 2017 -palkinnolla. Kylähanke lisäsi yhteisöllisyyttä ja osallisuutta kylätoiminnan kautta ja ehkäisi samalla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Lue lisää

 

8.11.2017 Töitä, työnhakutaitoja ja yhteisöllisyyden kokemuksia

Karhuseudulla tempaistiin käyntiin uusi Porin alueella toimiva osallisuutta ja työllistymistä edistävä ESR-hanke Ahkerasti yhdessä. Kansalaistoimijalähtöisesti toimiva hanke rakentuu asukkaiden, yhdistysten ja julkisen sektorin yhteistyöhön.

Lue lisää

 

31.8.2017 Pienessä mutta yhteisöllisessä Kauklaisessa keksitään koko ajan uutta

Pieni ja sinnikäs Kauklaisten kylä on onnistunut saamaan nuorempaa väkeä kylätoimintaan ja kyläyhdistyksen hallitukseen. ”Sukupolvenvaihdos” yhdistyksessä tapahtui noin 8 vuotta sitten ja ensitöiksi korjattiin kyläkoulun keittolasta oma kylätalo.

Lue lisää

 

28.8.2017 Kansainväliset leffafestarit näyttivät, miten upea paikka Huhtamo on

Neljä päivää, vajaa 30 elokuvaa ja lyhytelokuvaa, heinäsirkkoja, sikaa, saippuakuplia, bändi, kirkko ja pirtti. Huhtamo International Film Festival kahmi kävijöitä ja onnistui yli odotusten. Yhden miehen visiota lähti toteuttamaan koko kylä.

Lue lisää

 

7.8.2017 Talkoohengen kehto Köyliö kutsuu kaikki muutkin talkoisiin

Museotaksvärkki-hankkeessa päivitetään Köyliön museoiden esinekokoelmat ja -luettelot tähän päivään. Työ tehdään talkoilla, joihin kaikki halukkaat voivat ilmoittautua mukaan.

Lue lisää

 

2.8.2017 Veikkojen maja muuttumisleikissä

Eurajoen Veikkojen huonossa kunnossa ja vähällä käytöllä ollut maja sai Leader-rahoituksen avulla uuden elämän ja seura kaivatun oman paikan.

Lue lisää

 

27.6.2017 Armeijan harjoitusalueesta retkeilyparatiisiksi – Reilan rannoille luontopolku

Merenrantaa kulkeva upea metsäalue saadaan vihdoin kaikkien käyttöön, kun Reilan kyläyhdistys rakentaa luontopolun. Alueen vaiherikkaaseen historiaan liittyy niin puutarhakoulu, varuskuntasuunnitelmat kuin innokas viihdeyrittäjä.

Lue lisää

 

16.6.2017 Merikarvialla etsitään ”kannonmunittajien” ja ”netappien” jälkeläisiä

Leader on väylä kansainvälistymiseen, mutta se toimii myös toiseen suuntaan. Merikarvialla etsitään pohjoissatakuntalaisten ameriikanserkkuja ja päinvastoin. Kansainvälinen Sukujen silta -hanke luo nimensä mukaisesti siltaa sukukontaktinsa menettäneiden siirtolaisten jälkeläisten välille.

Lue lisää

 

9.6.2017 Kuivalahti on elinvoimainen teatterikylä – edelleen!

Leader-toiminta täytti viime vuonna 20 vuotta. Satakunnassakin vanhimmat hankkeet pääsevät pian teini-iästään. Yksi ensimmäisistä hankkeista alkoi Eurajoen Kuivalahdella jo vuonna 1997.

Lue lisää

 

19.5.2017 ”Edellinen hanke on antaa aina rohkeutta lähteä uuteen”

Kankaanpään kylä Säkylän Köyliössä oli ensimmäisiä kyläyhdistyksiä, jotka lähtivät mukaan leader-toimintaan 20 vuotta sitten.

Lue lisää

 

#Tänne mä kuulun – nuorten ääni esiin Kihniössä

Lapset ja nuoret ovat kunnan tulevaisuuden tekijöitä. Heidän hyvinvointiinsa ja sitoutumiseensa kotikuntaan vaikuttaa moni asia. Yksi keskeinen asia on vaikuttamisen mahdollisuus.

Lue lisää

 

5.4.2017 Ravinteiden kierrätyksessä liiketoimintamahdollisuuksia – hyville ideoille jaossa runsaasti rahaa

"Teknologia, tuotteet, urakointi. Suomen lukuiset metallipajat voisivat olla kehittämässä uutta teknologiaa esimerkiksi biokaasuntuotantoon tiloilla."

Lue lisää

 

4.4.2017 AgriHuittinen syntyi monipuolisten maatalousalan palveluiden ympärille

Huittisissa järjestettiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna uusi maatalousalan tapahtuma AgriHuittinen. Kyseessä on Huittisten kaupungin Elävä Huittinen -hankkeen tuotos.

Lue lisää

 

29.3.2017 Talkoilla oma paikka – Marjasuon kylätalo rakentuu

Marjasuon Pienviljelijäyhdistys, Marjasuon Metsästysseura ja Karvian Perinnejuoma ry:n rakentavat Karvian Sarvelassa yhteistä omaa paikkaa, Marjasuon kylätaloa.

Lue lisää

 

22.3.2017 3D-tulostuksella kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa

3D-tulostamisesta on puhuttu jo jonkin aikaa, mutta Vakka-Suomessa on päätetty muuttaa puhe teoiksi, liiketoiminnaksi ja rahaksi.

Lue lisää

 

22.2.2017 Lajivalmennuskeskus, yhteiskatsomo, aurinkovoimala – Pitkäjärven alueen kehittämissuunnitelmaa toteutetaan jo

Pitkäjärven vapaa-ajankeskus sai alueen yritysten ja urheiluseurojen yhteisellä hankkeelle kehityssuunnitelman. Nyt paikasta puuhataan energiatehokasta keskusta mm. jääkiekon lajivalmennukselle ja aikuisten yleisurheilukilpailuille.

Lue lisää

 

26.1.2017 "Mielenkiinto on vetänyt maatalouteen"

Porilainen Matti Peltomaa ryhtyi maatalousyrittäjäksi, perusti lihanleikkaamon ja valloittaa nyt Satakuntaa perustamalla lähiruokamyymälöitä.

Lue lisää

 

"Pitäisi kehittää niitäkin asioita, joita pidetään itsestäänselvyytenä"

Eikö meillä ole vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria? Kyllä on. Yksi heistä on laitilalainen Lauri Toivola, 20, joka on toiminut Leader Ravakan hallituksessa vuoden 2017 alusta.

Lue lisää

 

5.12.2016 Luvialla panostetaan ennaltaehkäisyyn - senioripuisto vanhustentalojen pihaan

Luvialaiset tunnetaan vahvasta yhteisöllisyydestään; talkoilla on rakennettu niin jäähalli kuin kaljaasi Ihanakin. Nyt Vanhustentalojen pihaan tulee kaikille avoin senioripuisto – sekin talkoilla.

Lue lisää

 

Seuraavat